Virivee német és magyar webáruház

A múlt héten rászántam magam és elkezdtem intézni a Virivee német és magyar webáruházát. Jelenleg csak angol nyelvű webáruházként érhető el a virivee.com oldal, de eddig is sok német vásárló volt, érdemes lenne indítani egy német nyelvű áruházat, illetve a magyar vásárlók is éledeznek, egyre többen keresnek meg a Virivee Facebook oldalán hogy hol lehet itthon megvenni a termékeket.

Felmerült, hogy keresek egy webáruház rendszert, amin nyelvválasztó segítségével mindhárom nyelv rendelkezésre áll, de végül a totálisan külön áruházak mellett döntöttem, mert lehet hogy picit más lesz a kínálatuk és az áraik is. Ez persze így biztosan drágább, de egyelőre ez a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás.

A .hu és .de domaineket a hét második felében már le is foglaltattam, aztán elkezdtem utánanézni magának a webshopoknak. Fel sem merült, hogy ingyenes shopot üzemeljek be és szabjak testre, annak ellenére hogy webes területről jövök, túl macerás és időigényes lenne számomra a dolog. A mostani webáruház is egy havidíjas rendszeren keresztül működik, elégedett vagyok vele, így a német és a magyar shopnál is így szeretném intézni. A német shopoknál egyből találtam pár kifejezetten érdekeset, az 1&1, Strato és a Supr amik kellően igényes sablonokat és funkciókat kínálnak. A jó kinézetű sablonok fontosak nekem, mert szeretném egyedül beállítani az egész rendszert ha már évekig webdesignnal is foglalkoztam, a sablont meg simán testre tudom én is szabni, de komolyabb programozást nem vállalok. Amire mindenképpen szükségem van az a Paypal fizetés, a termékek értékelésének a lehetősége és kedvezménykuponok. Magyar rendszerből belefutottam pár elsőre igéretesbe, de aztán a regisztráció után belépve már nem voltak annyira jók, így keresem még a tuti megoldást. A magyar kínálatnak két fő gondja van amennyire eddig leszűrtem, rondák a választható sablonok, illetve nem eléggé funkcionális az adminisztrációs felület. Amelyik rendszer jónak tűnik az meg nemzetközi viszonylatban is drága.

Jövő héten remélem már arról írok majd hogy el is indultak az új webáruházak 🙂

// Az illusztráció a Freepicről van.

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük