Virivee üzlet

Végre-végre! Másfél hónapos csúszással, de hétfőn kinyitott a Virivee első üzlete Budapesten.
Eredetileg még december elején szerettem volna ha megnyílik, de a karácsonyi hajtásba egyszerűen nem fért már bele. Januárban még belefutottunk egy kis Elmüs problémába, aztán februárba meg egyszerűen már csak belecsúsztunk.
Január közepén állandóan két héttel voltunk a nyitás előtt, februárban mindig azt mondtam, hogy “jövő héten nyitunk”, majd az utolsó két hétben már csak pár nap kellett a nyitáshoz.

A bolt szerintem jó lett, stílusban nagyon közel áll hozzám. A legtöbb embernek tetszik a designja, ami azért nagyon jó hír, mert nem volt semmi előzetes koncepció, hanem menet közben alakítottam a hirtelen jött ötleteim alapján. Viszont az biztos, hogy sikerült elérni a célt, hogy egyedi és figyelemfelkeltő legyen és nagyon úgy tűnik, hogy tetszik a potenciális vásárlóinknak. A legfeltűnőbb része egyértelműen az óriási falrajz az egyik falon, ami kb 2 és fél nap alatt készült el és eddig férfiaknak és nőknek egyaránt tetszik (nem gondoltam, hogy a férfiakra is tetszeni fog). Én terveztem és rajzoltam is fel a falra. Előzőleg felvázoltam a jegyzetfüzetembe hogy kb mit szeretnék, de a falra rajzolás közben sok helyen változatattam rajta, illetve voltak részek amiket helyben találtam ki.

 Az üzletnyitással járó hercehurva nem volt újdonság, nem az első üzlet amit nyitok, pár éve megnyitottuk a Váci Csokizót már, ami azért az egy nagyobb vendéglátóhely volt, eleve sokkal nagyobb költségvetésből készült (viszont nem mondanám, hogy több idő alatt is, mert a csokizót annó 3 hónap alatt raktuk össze ugyanúgy nulláról, pedig ott egy műemlék épületről beszélünk. Itt látszik, hogy egy üzlet megnyitásához szükséges idő mennyire csak pénz kérdése), ennek ellenére nem voltam felkészülva rá, hogy a konkrét nyitáskor mennyi kicsi de sokat kitevő apró dolog van még, amit be kell szerezni. Amikor már úgy tűnik, hogy a legszükségesebb dolgok megvannak, amire az üzletben szükség lehet, akkor még rájön az ember, hogy hiszen még kell számológép, tűzőgép, szatyor, újabb pecsét, csomó tisztítószer és még kismillió dolog. Csak ezek az apróságok – amikor már tényleg elvileg minden megvan – még simán kiteszenek 30-40e forintot. Persze ez az összeg elenyésző egy üzletnyitás költségeihez képest (főleg ha még fel is kellet újítani a helyiséget), de nekem már nagyon elegem volt belőle, hogy folyton újabb tételek kerülnek fel a beszerzendő listára akkor, amikor már azt gondoltam hogy lassan a pici üzletben több dolog van mint egy átlagos írószer és nyomtatványboltban.

A legfájóbb tétel a beszerzési listában egyértelműen a pénztárgép volt. Az utolsó pénztárgépet (egy szuper kis gépet), pár éve bruttó 70e forintért vettük, ebből kettő is volt a cégnek, de ez még ugye bőven az online pénztárgépek előtt volt, így sírt a szívem, amikor megtudtam, hogy a jelenleg kapható legeslegolcsóbb modell beüzemeléssel együtt bruttó 138000 forint, és tudásában messze elmarad a régi gépekről. Na, sebaj, erre is sor került, hogy most már online pénztárgépem is van.

A bolt tehát megnyílt, most jön a neheze, be kell csábítanunk a potenciális vásárlóinkat, ami nem is annyira könnyű feladat még egy ennyire jó helyen lévő és egyedi kialakítású üzlettel sem.

Mindenkit szeretettel várunk:
Virivee – Tights & Chocolate
1072 Budapest, Dob utca 24. (Kazinczy utca sarok)

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük