Vásárok hasznai

Egyre többször megyünk ki a Virivee-vel Bécsbe vásározni. A tavaly novemberi rendkívül jól sikerült, így március első hétvégéjét ismét egy bécsi vásáron töltöttük. Hazai vásárokra csak a karácsonyi időszakban járunk, de a bécsi vásárok mások, oda nagyon szívesen megyünk bármikor, mert egyszerűen nagyobb a kereslet a termékeinkre (mert nagyobb a fizetőképes réteg).

A vásároknak négy funkciója van a Virivee szempontjából:

  1. Termékeket eladni, ezzel bevételt szerezni
  2. Növelni a márka ismertségét
  3. Az emberek személyesen is találkoznak a termékekkel és könnyebben vásárolnak utána online
  4. Visszejelzéseket kapni a termékekről

Egy olyan vásár, ahol a potenciális vásárlóink nagy számban megfordulnak nagyon jó alkalom mindegyikre. Nagyon fontos, hogy itt nem a látogatószámon van a hangsúly, hanem aznak a látogatók számáról, akik a vásárlóink is lehetnek. Sok olyan vásár és rendezvény van, amin nagyon sok ember vesz részt mégsem lenne alkalma a fenti 4 pont kivitelezésére. Hogy melyik rendezvény felel meg melyik vállalkozás számára azt egyénileg kell kitapasztalni.

Bizonyos termékeket vásárolni bizalmi kérdés. Ha egy márka ismert és jó híre van, akkor ez a bizalom már felépült a vevőkben, azonban egy ismeretlen vagy kis márkánál ezért külön dolgozni kell. A Virivee harisnyái ismeretlenek nemzetközi szinten nézve, viszont a drágább árfekvésűek közé tartoznak. Ezért rendkívül fontos, hogy az emberek lássák a minőséget a terméknél, ugyanis ha el tudják hinni, hogy ez a termék azért is drágább, mert jobb minőségű, akkor utána sokkal könnyebben vásárolnak. A webáruházunkban erre nem igazán van lehetőségünk, mert hiába állítjuk magunkról és hangoztatjok a webshopban és minden felületünkön, hogy milyen termékeink vannak, a legtöbb ember szeret megfogni és megtapogatni bizonyos termékeket, többek között a harisnyákat is. Amikor már ismertebbek leszünk, és kialakul egy “minőségi termék” hírnevünk, akkor ezekre a vásározásokra már kevésbé lesz szükség emiatt.

Viszont nagyon jók még akkoris a vásárok, hogy gyorsan és nagy mennyiségű visszajelzést kapjunk a termékekről. A legtöbb online boltban csak azt tapasztaljuk, hogy valami jó vagy valami nem jó. De nem igazán derül ki (vagy csak nagyon lassan), hogy mivel van gond és esetleg min kéne változtatni. Egy nagyobb vásáron több száz/több ezer ember is megfordul a standunknál naponta, és ők akarva akaratlanul is elmondják nekünk, vagy egymás között, hogy mi tertszik, mi nem tetszik, illetve egyből kiderül, hogy miben szeretnének mást, mert rákérdeznek, hogy nem létezik-e olyan termék. Számunka itt derül ki például, hogy melyik minta milyen színben tetszene az embereknek, melyek azok a harisnyák, amiket plus size méretben is készítenünk kellene stb. Sokszor viszünk ki egy-egy mintadarabot és nézzük hogy különösebb említés nélkül mi történik velük. Vagyis ideális hely új termékek tesztelésére vagy új ötletek begyűjtésére. Fontos itt is, hogy ezek a visszajelzések a potenciális vevőinktől érkezzenek. Vagyis nem releváns egy olyan nézelődő véleménye, aki nem tudja megfizetni, vagy sosem venné meg a termékünket, bár az még érdekes lehet hogy miért nem venné meg.

 

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük