Saját amerikai postacímet Magyarországról?

Néha előfordult korábban is, hogy kinéztem magamnak valamit az interneten és a megrendeléskor derült csak ki, hogy az amerikai webshop nem szállít Magyarországra, vagy úgy általában külföldre. Ilyenkor szomorkodik az ember, vagy ha nagyon szeretné mégis megrendelni a terméket, akkor körbe lehet kérdezni ismerősöket, hogy kin keresztül lehetne ezt mégis Magyarországra elküldeni. De ez utóbbi azért már elég macerás, így általában inkább csak szomorkodni szoktam.

A PaperSpokes projektünkhöz találtunk pár hete egy kiegészítőt az USÁban, amiből mindenképpen szerettem volna egy mintát rendelni, viszont a gyártó nem szállít külföldre. Mivel nagyon meg akartam rendelni ezt a terméket, így beleástam magam hogyan is lehetne ezt mégis viszonylag egyszerűen Magyarországra szállíttatni úgy, hogy ne kelljen távoli ismerősök segítségére hagyatkoznom.

Virtuális postai cím

Mivel elég sokan szembesülnek ugyanezzel a szituációval világszerte, ezért élelmes vállalkozók virtuális amerikai címet kínálnak úgy, hogy az oda beérkező személyes levelek és csomagok továbbítását is vállalják.

Egyszerű regisztrációhoz között a szolgáltatás igénybevétele, pár adat megadása után egyből megkapjuk az új amerikai címünket, ami általában a cég raktárának a címe, azon belül kapunk egy azonosítót, ami nekem a “519948-as lakosztály” lett. Telefonszámként használhatjuk a cég saját számát, ha megrendeléskor szükséges azt is megadni.

Az én címem a regisztráció után ez lett:

25883 N Park Ave
Suite 519948
Elkhart, Indiana, 46514, USA
Tel: 574-742-8531

Az online fiókunkban követni lehet, hogy milyen csomagok érkeztek be a címünkre, majd utána dönteni kell, hogy mi legyen a sorsuk. Általában pár napig ingyen tárolják, de egy idő után továbbítani kell valahova vagy megsemmisítésre kerül.
A továbbításhoz is egyszerűen csak meg kell adni a kívánt címet, hogy pontosan milyen termékek vannak a csomagban, milyen értékben, és erre kapunk többféle szállítási lehetőséget. A kiválasztott opciót ki kell fizetni előre, és aztán részünkről véget is ért a dolog, onnantól már csak hátra kell dőlni és nyomon követni, hogy éppen merre jár a csomagunk. Az eredeti küldeményünket egyébként kibontják, megnézik mi van benne (hiszen ők lesznek a feladók, így a felelősség is az övék), újracsomagolják és aztán küldik. A Magyarországra megérkezett csomag ugyanúgy vámeljárás alá kerülhet, így érdemes ezzel is számolni.

A szállítási díjak függnek a szállítási módtól (normál, express), illetve a szolgáltató árazásától. A legtöbb szolgáltató elkér valamennyi alapdíjat és ezen felül a szállítási díjra is rátesz egy kis összeget, de van olyan is, ahol csak az emelt szállítási díjat kell kifizetni. Bevallom nem nagyon hasonlítottam össze a szolgáltatókat, én a Viabox-ot próbáltam ki, mert ők csak a szállítást fizetteti ki. Velük elégedett voltam, a szállítás picit került többe, mintha csak simán egy ismerős adta volna fel a csomagot.

Akinek van ideje, érdemes lehet még összehasonlítani az ajánlatokat.

Egyébként hasonló megoldások működnek Nagy-Britanniában is, ahol ennek inkább akkor van jelentősége, ha valaki angol céget csinál itthonról, és az cég kinti hivatalos címére érkező leveleket szeretné itthonra továbbíttatni.

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük