Futárral Oroszországba?!

Orosz harisnya viszonteladómnak rendszeresen küldök árut Moszkvába. Általában ilyen estben futárszolgálatot használok, mert szerződéses partnerként nagyon gyorsan és biztonságosan, kedvező árral tudok csomagokat küldeni a világ minden tájára. A futárszolgálatok olcsóbbak és megbízhatóbbak, mint a gyorsposta. Általában 2-5 nap a szállítási idő, nyugati irányba az időeltolódást kihasználva az áru 1-2 nap alatt megérkezik, keleti irányba ez 3-5 nap.

Oroszország mindig is furcsa országok közé tartozott, és általában az ilyen részletek mutatnak rá a furcsaságaira, mint hogy szállítás. Tavaly az első csomag szállításakor szembesültem az első problémával: futárcégekkel való szállításkor egy szállítólevélen maxium 5 tétel szerepelhet. Mindegy milyen értékben, de 5 tétel, legyen az golyóstoll vagy éppen traktor. Ennek ott van jelentősége a küldő számára, hogy szállítólevelenként kell a fuvardíjat fizetni. Idén tavasszal tovább romlott a dolog, már nem viszi el a futárcég a csomagot, ha az magánszemély nevére szól, mert nagyon valószínű, hogy az orosz vámosok visszaküldik, így már csak cégnek lehet bármit küldeni.
Postai korlátozások nincsenek, vagyis postával vagy EMS-sel lehet küldeni, azokra ezek a szabályok nem vonatkoznak. A posta lassú és nem biztonságos, az EMS drága és az orosz partner saját bevallása szerint is rossz és nem szereti.

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük