Leggings 0.1

Régóta adná magát, hogy leggingsekkel (jóganadrág) bővítsem a Virivee választékot, hiszen eleve hasonló termékcsoport, illetve amúgy is rendszeresen érdeklődnek a vásárlóim, hogy nem csinálok-e leggingseket, ezért úgy dönöttem, hogy őszre megpróbálok egy kollekciót összehozni. Alapvetően sokan foglalkoznak leggingsekkel, gyakorlatilag szinte minden ruhákkal foglalkozó kis és nagy márkának van, így a célom olyan mintás nadrágok létrehozása, amik szépek és hordhatók, de nem igazán kaphatóak jelenleg, ezért egyediségük mégis kicsit kiemeli őket a tömegből.

Egy ideje gyűjtöm az inspirációt a kollekcióhoz, és három körre szűkült le az érdeklődésem, egyik egy geometrikus irány, a másik egy vintage-régies, a harmadik meg kicsit kapcsolódik a geometrikushoz: voronoi mintázatok. Ezekből csinálok sok-sok tervet, majd az egyik csoportot kinevezem nyertesnek, és az abban szereplőkből kerülnek majd ki az első kollekció darabjai.

A vintage-régies iránnyal foglalkoztam pár napot, félelmetes mennyiségű lejárt jogdíjú grafikai anyag (public domain) található meg az interneten, amik szabadon bármire felhasználhatóak, bártan ajánlom mindenki számára azok használatát. Nagyon szép mintákat gyűjtöttem össze, ezek egyelőre feldolgozásra várnak, végül más szerepet szánok nekik, így a leggings volanból egyelőre kihúztam őket.

Nagyobb kihívás a hármas csoportból a geometrikus irány, ugyanis már korábban gyorsan körvonalazódott, hogy milyen jellegűt szeretnék, de millió színverziót tudnék csinálni, és le kéne szűkíteni a kört pár darabra.
Inspirációul ezek a képek szolgáltak:
A bal oldali egy festmény, bevallom őszintén nem emlékszem, hogy ki festette, de nagyon tetszik, a jobb oldali kép az egy tablet háttere, amit egy beszélgetőpartnerem tábláján vettem észre, és elkértem, hogy küldje el, mert pont ilyesmiket szeretnék leggings mintának csinálni.
Persze közben sokat alakult már a geometrikus irány, nem egészen ilyenek lettek a minták, de az inspiráció egyértelműen felfedezhető bennük.

A voronoi mintázatok nagyon érdekesek, sok idő volt, míg megtaláltam a megfelelő szerkesztőt, amiben hozzánemértőként is szép mintázatokat tudok kialakítani, például ilyet:

Miután megtaláltam a megfelelő scriptet már nem volt annyira macerás az elkészítésük, de azért még így is pepecs, bár már gyorsan sikerült pár érdekeset terveznem. 
 Egyelőre még csak közeli ismerősökkel teszteltetem a mintákat, amint kialakult a végleges választék majd ide is felkerül.

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük